13. dubna 2019

Tři tipy na výlety

Rozhodla jsem se zrušit facebookovou stránku blogu. Nic mi tenhle výdobytek sociálních sítí nepřinášel (ačkoli osobní stránku si hodlám nechat). Jen TO na mě čas od času doráželo, že už jsem dlouho nic nezveřejnila a „mí čtenáři“ prý o mně dlouho neslyšeli. Nic naplat, najdou si mě jinak. Na stránce mi ale zůstaly čtyři tipy na výlety, které bych nerada jen tak zahodila, a tak je ve zkrácené verzi přesouvám na blog. Sezóna výletů začíná, takže vzhůru na cesty!


Dolní oblast Vítkovice - Dětský svět

V kostce: vstupné 70 Kč (za dítě i dospělého), jediná zásadní nevýhoda = organizace vstupu. Vstup si kupujete na 80 minut v předem stanovených intervalech (např. od 10.00 do 11.20). Pokud se časově netrefíte, buď čekáte, nebo si zkrátíte pobyt v herně. My jsme to věděli předem a přijeli pěkně na desátou. Atrakce se nám líbily, ačkoli místy by možná neškodila větší údržba, a svých 80 minut jsme si všichni tři pořádně užili. Ideální program na studené/propršené dopoledne. Na oběd jsme se zastavili přímo před hernou, nebylo to špatné a dokonce ani drahé. Více info na webu herny http://stcostrava.cz/detsky-svet a nebo v článku od Rosy Mitnik.

Tak dej cihlu k cihle

Jako táta

Žehlení, žehlení, konce tomu není

Autíčka byla samozřejmě nejlepší

A ten bagr!

Vodní svět

A nakonec ještě procházka k Bolt Tower (nahoře jsme nebyli)

Doubravský dvůr

Poslední víkend prázdnin jsme se opět jeli podívat na kravičky a traktory. Tentokrát jsme ovšem zamířili na Statek Doubravský Dvůr. Ochutnali jsme výbornou domácí zmrzlinu, pozdravili kravičky, omrkli zemědělskou techniku, pohladili si telátka a Junior si pohrál s traktůrky, bagříky i malou vodní dráhou. Jen ta skluzavka byla na něj příliš prudká.
Samozřejmě si nakoupili pár dobrot i domů.
Naproti statku je rybník a u něj hospůdka, kde našeho mrňouse nejvíc zaujala trampolína. Dokonce jsme tu našli i chodník pro chůzi naboso (bylo ale chladno, tak jsme ho nevyzkoušeli). Místo posedávání u piva jsme se radši trochu prošli/projeli směrem k Novým Zámkům.
Bylo to tu fajn, ale musím říct, že Zlatá farma pro nás zůstává i nadále favoritkou.
Pár fotek z DD najdete na Instagramu.


Zlatá farma ve Štětovicích

Nenechte se odradit vzhledem (místy to vypadá, že vám to tu spadne na hlavu). Je to prostě staré JZD. Ale je tady fajn. Děti se podívají na kravičky, telátka, psa, kočky, slepice, králíky nebo traktory, pohrají si s tatrovkami. Kdykoli se sem vrátíme, zjistíme, že zase trochu rozšířili dětské hřiště. Kromě pískoviště a tatrovek tu bývá trampolína, skluzavky a výběh koz a hus. 
Zatímco si dítka hrají, rodiče v mlékomatu načepují za 14 Kč/l, a pak do místní prodejny zajdou na jogurty, sýry, máslo, tvaroh a spoustu dalších (i nemléčných) dobrot, včetně klobás. Taky tu prý dělají dobré burgery (nezkoušeli jsme, třeba příště). Můžete samozřejmě posedět i u kávičky a zákusku. Občas pořádají akce s doprovodným programem, o kterých se dozvíte na webu nebo FB. Pokud nevíte co s načatým odpolednem a jste v okolí Olomouce, zkuste to. Za vstup nic nedáte ;)
Naše fotky: tu, tady a zde.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentáře!