24. dubna 2021

Tip na výlet s dětmi - Naučná stezka Klucanina

Kde to je: nad městem Tišnovem, okres Brno-venkov, Jihomoravský kraj.

Co tam je: rodinná naučná stezka (pracovní listy), volně přístupná rozhledna Klucanina, dětské hřiště u parkoviště, kaple smíření sv. Dismase lotra s trubicovými zvony.

Délka stezky: stezka měří 1,2 km (+ cesta zpět) a lze ji projít i s kočárkem (je tu pár objížděk). Naše trasa měřila cca 4,5 km, v mapách ZDE.

Naučná stezka vede z velkého parkoviště u hřbitova až vzhůru k rozhledně. Je opravdu moc hezká, většina cedulí je v dobrém stavu a u rozhledny jsou za odměnu dva herní prvky - motýl a kladina.

Rozhledna je celoročně volně přístupná, po zdolání 133 schodů se ocitnete na vyhlídkové plošině, odkud je krásný výhled na Tišnov a okolí. 

Pokud se chcete ještě projít, pak pokračujte po modré značce na místo zvané Na spravedlnosti. Ti starší se tu mohou dozvědět něco o hrdelním právu, dříve tu totiž stála šibenice, ti menší si pak můžou zahrát na sedm trubicových zvonů, které jsou umístěné ve zdech zvláštní kaple.

Po návratu zpět na parkoviště je tu ještě velké dětské hřiště s pexesem a několika prolézačkami. Doporučujeme (ne)jen na víkendový výlet!

Naučná stezka

Rozhledna Klucanina

Kaple sv. Dismase lotra

Trubicové zvony

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentáře!