18. srpna 2019

Kuličková dráha a další

Na letošní dovolené jsme měli jeden speciální cíl. O hřišti s kuličkovou dráhou ve Zruči nad Sázavou jsem se dozvěděla od kolegyně. Jakmile jsem si našla obrázky areálu na internetu, věděla jsem, že se tam musíme zajet podívat.

Je to vážně velká kuličkodráha. Takovou si v obýváku nepostavíte.


Pokud si nevezmete svoje kuličky, pytlík skleněnek koupíte ve stánku přímo na hřišti.


Dá se tu strávit celé dopoledne. Nebo odpoledne. Kromě kuličkové dráhy je tu i spousta dalších prolézaček, skluzavek a dopravní hřiště. To jsme ale vůbec nestačili vyzkoušet. Pouštění kuliček nás zcela pohltilo. Bylo to jednoduše super.


Nemůžu se zbavit dojmu, že ostatní dovolenkové cíle zůstaly daleko za touhle povedenou atrakcí. A to jsme navštívili Geografický střed republiky!


Na Velký Blaník jsme vystoupali.


Inspirováni skřítkem Grátiskou jsme se vypravili do Farmaparku v Soběhrdech.


Dobyli jsme hrad Orlík nad Humpolcem, abychom se následně přesunuli do města podívat se na Hliníkovu pamětní desku a Hujerovu švestičku (u které je zajímavá dětská prolézačka).


Pravda, Vodní dům u hráze vodní nádrže Švihov nás trochu zklamal (za ty peníze to bylo slabé, půlka experimentů nefungovala, příště bych si zaplatila vstup jen na vodní hřiště), ale nakonec i tady jsme pouštěli kuličky (model říční sítě v Česku), takže to nebyl až takový propadák.



Nakonec jsme zvládli ještě projít podzemí ve Světlé nad Sázavou a na Hračkobraní v Kamenici nad Lipou objevit zajímavou stavebnici WoodFormers, o kterou možná napíšeme Ježíškovi.


Byla to zkrátka dovolená nabitá zážitky. Na koupání to totiž moc nebylo, a tak jsme navštívili kde co. Jenže, co vám budu povídat, kuličkové hřiště ve Zruči bylo zkrátka nejlepší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentáře!