9. srpna 2016

Rodičovská dovolená, rok první

Facebook mi připomněl, že už je tomu rok, co jsem změnila zaměstnavatele. Pokud i vy uvažujete o práci v této společnosti, pak pro vás mám malou recenzi.

Po roce práce ve firmě Mateřská dovolená musím říct, že je to tu docela fajn. Se šéfem je sice občas těžká řeč, ale nakonec se vždycky nějak domluvíme. V něčem si nenechá poradit, a pak dost těžce nese následky. Na druhou stranu, hodně mých nápadů se mu líbí a má z nich nefalšovanou radost.

Nastoupila jsem původně do přípravného/čekacího týmu, po necelých dvou měsících jsem však byla přidělena na pozici máma. Jak popsat pracovní náplň? No, zajišťuji všechno možné. Catering (hlavně servírování a ve spolupráci s kolegou také příprava jídel), módní poradenství (starost o šatník, včetně nákupů a údržby), sestavuji denní program, ve kterém nesmí chybět kultura, vzdělávání, pohybové aktivity a téměř denně taky služební cesty. V pravidelných intervalech má šéf večerní wellness (koupele, masáž a další procedury). Nesmím zapomenout ani na analýzu toaletních a hygienických potřeb v průběhu dne, protože není nic důležitějšího než udržet všechno v suchu.

Pracovní doba je pružná a poměrně dlouhá, naštěstí noční šichty už jsou zrušené. Víkendy bývají neformální (outdoorové aktivity, meetingy, teambuilding a tak). Po obědě se dodržuje pauza na spaní, což je super, protože směna začíná často už v šest ráno. Ještě štěstí, že nejsem jediný zaměstnanec. Kolega vydatně pomáhá (ačkoli je tu jen na vedlejší pracovní poměr a má ještě jednu práci), a já mám chvíli klídek třeba na kafe. Taky máme pár schopných brigádníků.

Téměř každodenní služební cesty směřují do nejbližšího okolí a přesun bývá většinou pěšky. Aspoň mám dostatek pohybu, žádné posedávání v kanceláři a koukání do počítače. Za odměnu si můžu venku dát zmrzku nebo pivo. Za své. Ono s platem to není zrovna slavné a přidání nebo povýšení taky nehrozí. Šéf se tváří jakoby nic, přesčasy neřeší, asi s tím nic neudělá. Ale zase je moc milý, často se na mě usmívá a vidím, že si mého pracovního nasazení cení. Vlastně svého šéfa dost žeru! Den ode dne je s ním větší legrace. (Ale ten spolupracovník, to je taky šikovnej chlap.)

No, asi to v téhle firmě ještě nějakou dobu vydržím :) Ona práce z domova má přece jen něco do sebe a na pracovní kolektiv si rozhodně stěžovat nemůžu.

Pokud i u vás budete mít možnost nastoupit do některé z poboček této společnosti, pak za sebe mohu doporučit. I když jde o smlouvu na dobu určitou, získané zkušenosti se budou jistě hodit. O dalším průběhu svého zaměstnaneckého poměru budu nadále informovat.

Původní recenze na FB

2 komentáře:

  1. Hodně vtipné :) I když mi to zítra (po šesti letech) končí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přeju šťastný návrat do pracovního procesu!

      Vymazat

Díky za komentáře!