21. července 2016

Výlety s kočárkem 2 - Nad Terezským údolím

Po menší pauze pokračuji v (ne)pravidelné rubrice Výlety s kočárkem.
Tentokrát procházka pro opravdu všechny typy kočárků. Celá trasa sice vede lesem, ale po pěkném rovném povrchu.


Výlety s kočárkem 2 - Nad Terezským údolím

Opět musím napsat: Díky, geocachingu! Nebýt jeho, asi bychom tuhle hezkou asfaltovou silničku vůbec neobjevili. Sice tu není nic moc zajímavého, ale procházka po lese je to pěkná, vcelku nenáročná a vhodná opravdu pro všechna vozítka. A těch kešek (série Strategická a Koloběžková)!

Tenhle výlet by se mohl líbit i majitelům koloběžek. Nebo velmi velmi (!) šikovným in-line bruslařům. Tady je ale vykřičník vážně na místě, protože je to tu samá zatáčka a sem tam prudší kopec.

Shrnutí
Trasa: Lesem nad Terezským údolím od parkoviště k přístřešku a zpět. Lze dojít až k obci Krakovec.
Parkování: Parkoviště hned u silnice Náměšť n/H - Olbramice na souřadnicích N 49°36.187', E 17°2.292'
Délka naší trasy: Cca 5,3 km (tam a zpět stejnou cestou). Cesta zobrazená na mapě níže měří v jednom směru 5,5 km.
Kočárky: Celá cesta vede po rovné asfaltové silnici. Vhodné pro všechny typy kočárků.


Popis trasy: Z parkoviště u silnice jsme se vydali po asfaltové silnici směrem na jihozápad. Šli jsme od kešky ke kešce, takže nám to pěkně ubíhalo. V lese byl klid, cestou jsme potkali jen dva automobily (na začátku cesty lesem je závora, takže tu velký provoz nehrozí, snad jen od místních myslivců). Došli jsme až k přístřešku, kde je možné si odpočinout, přebalit a/nebo nakrmit děti a rozhodnout se, zda budete pokračovat dál nebo se, tak jako my, vrátíte zpět k parkovišti.
Pokud máte kočárek vhodný do terénu, můžete pro návrat zvolit některou z lesních cest. Ne všechny jsou ale dobře sjízdné, takže doporučuji spíš návrat po silnici.

U přístřešku s keškou a Juniorem v rukách
P. S. Včera jsme prošli zbytek trasy od přístřešku až k silnici na Krakovec. I tady je krásný asfaltový povrch, sem tam kopec, ale nic moc prudkého. Závora byla zvednutá a kolem nás zničehonic prosvištělo několik čtyřkolek, je tedy třeba mít se trochu na pozoru. Cestou jsme stačili kromě kešek nasbírat i trochu malin a hříbků (tak akorát na výborný Czechbartův houbový guláš). V letním parném odpoledni vede většina trasy stínem, což je taky velké plus.

Fotka zveřejněná uživatelem JuniorZK (@jachymzk),

4 komentáře:

  1. super, dobrej tip, tam určitě zavítáme :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říkala jsem si, že by se ti tenhle výlet mohl líbit ;) Ještě mám připraveno několik tipů, ale bohužel není čas je sepsat.

      Vymazat
    2. tak přidám jeden kočárkový tip já. Je prověřen ještě z doby bez kočárku, a je celý po asfaltu. Ale tipuju, že to tam budeš dobře znát :-)
      https://mapy.cz/s/UDKC

      Vymazat
    3. Jé, tam to znám, ale úplně bych na to zapomněla a navíc jsme tam byli v zimě, takže jsem netušila, že je to celé po asfaltu. Takže taky děkuju za tip a možná sem ten výlet pak taky přihodím ;)

      Vymazat

Díky za komentáře!