20. května 2015

Páté přes deváté

Minulé pondělí jsme si s kolegyní vzaly volno a vyrazily do Šumperka na nákup přízí. Ne, že bychom v Olomouci neměly galanterie. Dokonce umíme nakupovat v e-shopech. Jenže v Šumperku má jedna milá paní takový malý obchod, kam se prostě člověku chce vyrazit, i když v dnešní době je dráha dost drahá. A nespolehlivá (z Olomouce do Šumperka za dvě hodiny s dvěma vynucenými přestupy z vlaku do vlaku).

Osobně jsem tam byla poprvé, ale pověsti naštěstí nelhaly. Paní má v obchodě dobrý výběr, slušné ceny (na rozdíl od takového Stoklasy) a navíc dokáže doporučit, poradit s pletením i háčkováním. Velké plus, velká spokojenost.

Nakoupily jsme si obě klubek a přaden za celkové ceny, o kterých se ve slušné společnosti nemluví. A spokojené, s plnými taškami na rameni, jsme si na Hlavní třídě daly lehký oběd (na ten nám ještě zbylo).

Ne, že bych neměla přízí dost, jenže jsem prostě potřebovala něco jiného, než mám zrovna "nasysleno" doma. Na všecky ty skvělé věci, co jsem si připnula na Pinterest. Navíc mám vždycky rozdělané aspoň tři věci najednou. Zvlášť pokud jsou větší. Nebaví mě několik týdnů v kuse dělat šálu. Tak si to proložím obalem na mobil, náramkem nebo hračkou. A pak se k milé šále zase vrátím.

Teď, když mám pěkně nakoupíno, to se mi to bude kombinovat. Klidně můžu háčkovat páté přes deváté. Už se těším.


2 komentáře:

  1. Ahoj, dnes jsem tu poprvé a super počteníčko a inspirace, díky. Malého prince máme o mésíc staršího, moc vám blahopřeji ke krásnému chlapečkovi. A klubíčka v Šumperku, pokud myslíš tu paní kousek od autobusového nádraží, tam se vždy chodím pokochat a nikdy neodcházím s prázdnou. Je to balzám na duši tolik krásných klubíček i výtvorů z nich.
    Krásný čas.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím a děkuji :) Jsem ráda, že se ti blog líbí, snad se bude líbit i dál, ačkoli momentálně moc času na psaní není.
    Nevím kde je v Šumperku autobusové nádraží, ale asi myslíme obě ten samý obchod. My jsme tam šly od vlakového nádraží pořád rovně a potom vlevo. Paní má ve výloze spoustu výtvorů, je to tam opravdu úžasné!

    OdpovědětVymazat

Díky za komentáře!