2. srpna 2011

Ke strojům

A Olomoucko bude mít o jednu nezaměstnanou míň...

pichacky
I třetí kolo pohovoru (představení panu řediteli) dopadlo dobře. V pondělí nastoupím do práce. Poprvé...

Pozice nazvaná analytik ve firmě zabývající se vývojem a implementací softwaru sice téměř vůbec nesouvisí s tím, co jsem vystudovala, ale tak to prostě občas chodí. Zvlášť když se člověku moc nechce odejít z úrodné Hané. Ale co už, absolvent je rád za každou zajímavou pracovní nabídku.

Vlastně můžu být ráda, že se mi vůbec podařilo někde upíchnout. Za což tímto děkuji pár lidem, bez nichž bych dnes leda tak znovu procházela web Úřadu práce nebo inzeráty: skorotchýni za ztracené slovo, taťkovi za dobrý dojem na pana K., a mamce i Miláššškovi za psychickou podporu.

Mimochodem, ten Úřad práce je vám velice zajímavá instituce. Papíromilná. Při první návštěvě jsem vyplnila několik stran formulářů a podepsala pár potvrzení. Odměnou mi byl Průkaz uchazeče o zaměstnání. Na návštěvě druhé mi bylo předloženo rozhodnutí o podpoře (nemám nárok). Třetí v řadě byla schůzka s poradkyní. Ta sestávala z dalšího vyplňování a podepisování papírů, dále sdělení, že geoinformatiky momentálně nikdo nehledá, a nakonec mi bylo popřáno hodně štěstí. Říkám si, jestli by nebylo příště lepší komunikovat přes internet - minimálně by se ušetřil papír.

Úřad práce si tedy u mě svou neblahou pověst akorát zhoršil. Osobně bych od této instituce uvítala alespoň víc informací. Na webu ÚP jsem třeba nenašla, s čím se jakožto absolventka mám na pobočku dostavit. Po kamarádce například nečekaně chtěli index, který si pochopitelně nevzala. Údaje vyplněné do formuláře se mnou taky nikdo neprošel, natož aby je se mnou probral a na základě toho mi nedejbože poradil (šmarja, to byste pani chtěla moc). S oborem jako je geoinformatika si navíc nejsem jistá, jestli vlastně paní poradkyně tušila, jakou práci mi dohodit (kromě pozice nazvané přímo geoinformatik). V tomhle ohledu to vystudovaný právník, učitel nebo doktor má jednodušší.

Tak jsem se tedy na celý ÚP vybodla a jednala na vlastní pěst. A zadařilo se. Teď si užívám poslední týden volna, abych se následně zařadila mezi ty, kdo pravidelně vyráží ke strojům.

3 komentáře:

  1. gratuluju. já práci sháním poslední měsíc a zatím bez úspěchu, nicméně ÚP jsem ani nezkoušela (jako OSVČ učím pro jazykovky, což bych musela ukončit a navíc se mi vyloženě hnusila představa, jak bych musela oblejzat ta podřadná místa, co by mi pracák dohodil). drž mi palce, ať se zadaří, já ti budu držet palce, ať se ti u strojů líbí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Budu rozhodně držet pěsti, ať se co nejdřív podaří něco najít! A díky!

    OdpovědětVymazat
  3. Pracák nic nedohazuje. Citace: \"Pane, my tady nejsme od toho, abychom vám sháněli práci. To je vaše starost.\"

    OdpovědětVymazat

Díky za komentáře!