20. října 2014

Velká diářová otázka stále bez odpovědi

Problém se skladováním diářů (popsaný zde a zde) jsem za posledních pět let nijak uspokojivě nevyřešila. Poté, co jsme se na konci roku 2009 přestěhovali, přesunula jsem diáře ze šuplete do krabice v komoře. Jsou tam a čekají, stejně jako pověstné vojsko v Blaníku, až přijde jejich čas.
Nebo alespoň do doby, kdy přijdu na to, co s nimi.

V mezičase, abych si jako ukrátila to čekání na ten ohromný nápad, jsem narazila hned na dva úchvatné diáře, co je úplně přesně strašně moc potřebuju. Hlavní kritérium, které jsem donedávna považovala za nemožné: týdenní kalendář na straně jedné, volné místo na zápisky na straně druhé. Občas mě totiž napadne Myšlenka, kterou je potřeba zavčas zapsat, případně namalovat. Protože, co si budeme povídat, ono to není zase až tak často, takže je potřeba to provést rychle. A líbí se mi, že by ta Myšlenka mohla ležet hned vedle seznamu úkolů na středu, časem prohlídky u doktora a upomínky na čísi narozeniny.

První mi padlo do oka originální řešení od Anýzovky. Všimla jsem si ho náhodou, díky Janě a jejímu lajku na FB. Naprosto jsem se nadchla. Bohužel diář má formát A5, a to je na mě přehnaná velikost (pro mou kabelku i mé šedé buňky mozkové), tak teď smlouvám, jestli by to nešlo v á šestce.

A pak najednou - já ještě v šoku, že můj vysněný typ diáře by se mohl dát sehnat - jsme šli do kina na parádní film a před ním ještě zaskočili "do knihy". Tak jsem  se seznámila s Paperblanks a jejich formátem verso (vlevo týdenní kalendář, vpravo volný list s linkami) ve velikost midi nebo slim. Ideálka, malé a šikovné. 

No jo, ale který si teď vybrat?

Ufff, bude to těžké rozhodování. Vyhraje originalita nebo velikost? Těžko říci, jsem na začátku rozhodovacího procesu.

Každopádně bych se měla znova zamyslet nad původním problémem. Zvlášť teď, když budou kromě osobních poznámek v diáři i všechny ty veliké Myšlenky, bude nutné staré kusy archivovat o to pečlivěji. Krabice v komoře by jim totiž mohla být malá...

P.S. Osvědčené tipy stále vítány!
Photo Good Reading Guide

1 komentář:

Díky za komentáře!