21. července 2012

Mapartní kartoelegantní geomóda

Vystudovala jsem geoinformatiku. A ačkoli teď pracuju mimo obor, o geovědy se pořád zajímám.
Co se týče map, tak ty jsou mým velkým koníčkem odjakživa. Mapy já můžu ve všech formách, tvarech a variantách. Možná, že to až trochu přeháním (viz).

Když jsem tedy v lednu uviděla na jednom turistickém veletrhu letáček, na kterém bylo tričko s vrstevnicemi, samozřejmě mě to zaujalo. Byla to reklama e-shopu Pradědovo a zmíněný kus textilu jsem si tam neprodleně objednala.
Musím říct, že se mi ten nápad opravdu hodně líbí. Tím spíš, že Praděd mám moc ráda. A teď ho můžu pěkně nosit na špeku na triku.

Netrvalo to dlouho a můj šatník byl obohacen o další kartokousek. Tentokráte elegantní šáteček, shodou okolností také s jesenickým tématem. Rodičové mi ho dovezli ze Sovince, ale koupit se dá i na webu mapynasatku.cz nebo v ČD Centru v Olomouci.
Že už je tohle trochu moc? Kdepak. Vždyť jsem si ještě ani nekoupila pořádné kartografické kalhoty nebo tyhlety legíny.
Mapped Leggings - Nasty Gal
A taky nemám ani jedny kartošaty od Susan Stockwellové nebo některý kus z řady Les robes géographiques Elisabeth Lecourtové (i když jsou pravda poněkud neprakticky papírové).
Empire Dress od S. Stockwell (zdroj)Coccinelle demoiselle od E. Lecourt (zdroj)
Co se počtu a variací na mapartní a kartoelegantní geokousky v mém šatníku týče, mám zkrátka ještě hodně co dohánět. Na svůj pomyslný nákupní seznam proto připisuju:
  • Triko s viktoriánskou mapou Londýna (zde)
  • Kabelku (zde)
  • Slušivé botky (zde)
  • Ponožky (zde)

Pak se teprv budu moct jaksepatří pěkně vymapódit :)

8 komentářů:

  1. Podle mě je jednodušší nechat si udělat potisk na textil, nabízí to spousta firem. Pak můžeš být oblečená "v mapě" přesně podle svého gusta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že je to nejjednodušší řešení, ale zase člověk nemá tolik možností co, jak a kde si nechat potisknout.
      Možná si ale časem nějaké triko s vlastní mapou vyrobím.

      Vymazat
    2. Že nemáš co? Podle toho, jak vypadá tvůj záchod bych řekl, že máš map přehršle. Já se zajímám hlavně o staré mapy, jenže ty mají většinou německé popisy a to nosit nechci. Kdybych si někdy nechal něco potisknout, tak jedině s českým popisem.

      Vymazat
    3. Tím jsem myslela, že není tolik možností co(=jaký kus textilu) potisknout, většina firem nabízí jen potisk triček, ale už ne třeba kalhot nebo sukní. Nemám problém s tím ČÍM potisknout, map mám několik krabic :)

      Vymazat
  2. Halenka s mapou londýnského metra mne velice zaujala. Potřebuješ na ni sponzora nebo by stačilo se jen podělit o poštovné? Ty potištěné šátky jsou také moc prima. To je hedvábí? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sponzor by se hodil, ale hlavně bych si ty věci potřebovala vyzkoušet. Nákup trika z Pradědovo.cz byl spíš výjimka - nechala jsem si poslat rozměry, a pak doufala, že mi triko sedne.
      Šátky jsou dle obalu 100% PES a na nošení jsou příjemné. Jen mají tendenci se rozvazovat, když neuděláš pořádný uzel ;)

      Vymazat
  3. Tričko s mapou Londýna má na lístečku vzadu za krkem recept na koláčky! To mě dostalo :-) Maposukně je super, mám o čem přemýšlet.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentáře!