12. prosince 2008

Ještě jednou o telefonátech

Jak se tak rozrůstá diskuze o nevyžádaných telefonátech, vzpomněla jsem si na jednu příhodu, která s tím tak trochu souvisí.
Je to snad už rok, co jsem se jednoho obyčejného víkendového rána probudila a na mobilu našla zmeškaná volání od neznámého čísla. Jedno v půl druhé, další ve tři čtvrtě na čtyři. Na noc si vyzvánění vypínám, důležité hovory touhle dobou nevedu a zřejmě bych jich ani nebyla schopna (rozuměj většinou v tu dobu spím, ne kvůli promilím v krvi). Nicméně to číslo jsem mezi kontakty neměla a nic mi neříkalo. Přešla jsem to. Je-li to důležité, zavolá znova.

Číslo se ozvalo odpoledne. Zvedla jsem to a řekla "Prosím" nebo "Haló", neboť neznámým se zásadně nepředstavuju jménem.
"Tady Adéla. Je tam Milka?" (Fakt řekla Milka!)
"Ne, to bude omyl," řekla jsem a zapřemýšlela, jestli to má být nějakej blbej fór ala Simpsonovi "Je tam Al?" "Kterej Al?" "Koholik." "Počkej, já se zeptám. Je tady nějak Al Koholik?" nebo "Je tam Willie? Willie Zanej?"
Asi nebyl. Zavěsila.
Za minutu volala zas.
"Je tam Milka?"
"Není."
"Fakt tam není někde?"
"Ne, to je omyl, nikoho takového neznám."

Myslela jsem si, že slečně to po dvou rozhovorech došlo, ale zřejmě byla trošku pomalejší. Druhý den zas.
"Je tam Milka?"
"Ne, to jsem zase já. Máte špatné číslo."
"Ty pi*o," řekla zaskočeně a zavěsila.

Ne, nebyl to konec. Volala pak ještě asi za týden. To už jsem jen suše oznámila Miláššškovi "Zas volá Milka" a hovor típla. Jednak jsem neměla sílu znovu opakovat, že Milka tu není, jednak jsem alespoň slečně ušetřila peníze. Poslední telefonát (aspoň co se pamatuju) byl zase někdy v noci

A pointa? Není. Ale vzhledem k tomu, že se slečna Adéla už rok neozvala, tak Milku zřejmě konečně potkala a omyl v číslech společnými silami vyřešily.

obr
Zdroj: Flickr

9 komentářů:

  1. Zajímavé. Ale na druhý telefonát si mohla říct, že \"Tady Milka, co potřebuješ?\" a schválně co by řekla, možná bys od ní měla pokoj dříve... Ale to je jedno. Nechápu ovšem, proč přes noc telefon nevypínáš, když máš vypnuté zvonění? Buď chci být na příjmu x nebo ne. Njn, hold závisláci na mobilech :o)

    OdpovědětVymazat
  2. To mi takhle volal nějaký ukrajinec pořád, já mu prdlajs rozuměla, vůbec netuším co chtěl. Já na něj že nevím co chce, že ho neznám, že nevím a ať mi dá pokoj. Za týden cca mi došlo, že při odesílání jisté milostné sms jsem zaměnila číslice. Chudák.

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, omyly, těch mívám víc než správných volání. Mé telefonní číslo je v seznamu uvedeno pod cizím jménem. Už jednou jsem se dožadovala zrušení, ale nebylo to tak snadné, tak většinou hovory z neznámých čísel vůbec nezvedám a když mám dobrou náladu, tak dělám blbou, třikrát se představuji a když jim to stále nedochází, trpělivě vysvětluji, že opravdu žádnou Guðrún neznám. A na naštvané sms, proč s někým nemluvím a jestli se milostivě ozvu, neodpovídám nikdy.
    Stejně mi bez toho mobilu nebylo vůbec špatně.

    OdpovědětVymazat
  4. Máš její číslo? Že bysme jí zavolali a začali se ptát po Milce? ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak přemýšlím, který telefonát je VYŽÁDANÝ... Asi když někomu řeknu \"zavolej mi\". Do klubu. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tohle je slušný psycho...buď tvrdší a řekni příště slečně, že si s tou Milkou může... ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. 2Flegmatik, pro mě je snazší na noc jednoduše jedním tlačítkem vypnout zvonění a ráno ho stejně rychle zapnout, než vypínat mobil úplně. Mobil \"natvrdo\" vypínám vlastně jen v nemocnici.

    2Billy, taky mi párkrát přišla SMSka, která rozhodně nebyla pro mě. Stane se.

    2dankaj, bývaly to klidné časy, když člověk měl jen pevnou linku. Nebo ani tu ne. Nejlepší jsou dovolené v místech, kde není signál :-smajl

    2Kamio, bohužel už ne. Ale taťka mi taky radil, že až zavolá zas, mám jí zopakovat, že je to omyl a za pět minut zavolat zpět se slovy \"Tady Milka, nesháněl mě někdo?\"

    2@Teo: Nevyžádaný telefon je asi fakt trochu podivný termín. I když občas člověk řekne \"Někdy mi zavolej\"

    2Phoenicks: Já jí to řekla slušně, ale v hlase jsem měla tolik jízlivosti, sarkasmu a slečno, vy jste vážně kráva-tónu, že to skoro vyšlo na stejno.

    OdpovědětVymazat
  8. \"Tady Adéla. Je tam Milka?\"
    \"Tady u mě ne, ale můžu ti pro ní skočit do špajzu.\"
    Já vím, dětinské. :o)

    OdpovědětVymazat
  9. 2koyama:Tak mě napadlo, snad příště nebudou shánět Tatianu, Margot nebo snad Modré z nebe.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentáře!