8. října 2008

Boj o druhé místo

... jsem sice prohrála, hřiby jsem nenašla, ale přesto to byla krásná procházka podzimním lesem, ze které vyšlo několik pěkných fotek.
V úterý večer pípla SMSka. Nová keška jen 1,7 km od domu (vzdušnou čarou, ale i tak dost blízko). V noci do lesa? Za to mi to prvenství nestojí, raději si ráno přivstanu.
Keška nazvaná Lošovská mohyla se zdála být snadným cílem.Hlavně vzhledem k tomu, že vím, kde se zmíněná stavba nachází. V osm patnáct (dřív jsem to nestihla) jsem tedy vyrazila vyzbrojena GPSkou, propiskou, nálepkou (s naším geojménem), mobilem, foťákem a pytlíkem na hříbky. Šla jsem dle Miláššškovy rady po modré a za rigólem (rozuměj příkop) vlevo. V 8,45 už jsem krabičku držela v ruce, ale ... někdo mě předběhl. O půl hodiny! Z vytouženého STF (second to find) se stalo TTF (third to find), tedy třetí místo. Lehce zklamána vracela jsem se lesem domů. Hříbky žádné, jen pár prašivek. A tak jsem radši nažhavila foťák. Z poloúspěšného lovu kešky se nakonec vyklubala krásná procházka babíletním lesem. Courala jsem se mezi stromy a mé heslo znělo jasně "Když mám GPS, tak se nemůžu ztratit". Užívala jsem si lesní světlo mezi kmeny smrků.



A kapičky rosy na listech.



Vychutnávala jsem si to nádherné ticho, nenadálé teplo, říjnovou pohodu. Zurčení potůčku, který jsem přeskakovala.



Obdivovala jsem pestrou paletu podzimních barev.



Když tu najednou kolem proběhl pes. Zlatý retrívr s plechovým kolečkem na obojku. Předběhl mě a zmizel v lese. Potom se zastavil o kus dál na vyvýšeném břehu nad cestou a koukal na mě. Páníček nikde. Šťastné shledání? Kdo ví. Psíka ani majitele jsem pak už neviděla...



Došla jsem pomalu domů. Bylo mi teplo, ale krásně. A na neúspěšný pokus o druhé místo jsem dávno zapomněla...


P.S. Další fotky podzimního lesa na looney63.rajce.idnes.cz/Losovska_mohyla



...

9 komentářů:

  1. Prijed na Island, tady jsem mela jednu FTF po peti nebo sesti dnech od jejiho zverejneni. Zadna rvacka, zadne zavody. I kdyz mozna z toho pak clovek nema takovy pozitek.

    OdpovědětVymazat
  2. ju a mas uz nejakou FTF? myslim, ze v tech tvych statistikach jsem tenhle udaj nezahledla...

    OdpovědětVymazat
  3. Danko, Island by měl lákal a nejen kvůli keškám. Chtělo by to ale najít sponzora.

    Candycane, zatím ne, bo olomoučtí kačeři jsou příliš aktivní a neváhají prohledávat lesy v noci. Máme zatím dvě TTF - na webu je zmíněno jen to první, je to úúúúplně dole na stránce.

    OdpovědětVymazat
  4. Procházky lesem mají takovou zvláštní atmosféru, je tam klid, ticho (tedy pokud zrovna člověk nepotkává každých 5 minut houbaře), voní to tam hezky, větvičky praskají pod nohama... Ty fotky mi přesně tohle připomněly, jsou moc hezký. Držím palce, ať to první místo nebo druhé místo vyjde příště:)

    OdpovědětVymazat
  5. Vím, jak budeš první a originální! Připni kešku nějakému psovi na obojek a bude to běhající keška a kdo ji bude chtít ulovit, toho kousne:) Ideální je dobrman, má stisk;-)

    Podzimí les je nádhera. GPSku bych ale u sebe mít asi nechtěl. Zdá se mi, že se vytrácí ten pocit, že tě NIKDO nesleduje. Takhle je Velký bratr pořád na dosah...

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tam to takyneznám ,-) to bude tím, že s autovou GPS se mi do lesa nechce :(

    OdpovědětVymazat
  7. Prostě jedna krásná ranní procházka lesem.

    A Třetí Taky Fajn. ;o)

    OdpovědětVymazat
  8. ->MissTriss: Dík, snad to někdy fakt vyjde. Les miluju. Není se co divit, když naše vesnička je jimi obklopená. Ráda se o tu atmosféru podělím.

    ->Kamio: Bylo by to určitě originální, obtížnost pět, terén dle situace. Jenže takzvané \"Locationless Caches\" už se v současnosti nesmí zakládat. Ačkoli toto by bylo vlastně jiné. Putovní cache! Ovšem pes by musel mít na krku GPSku, aby byl vůbec dohledatelný.
    Ad. GPS v lese. Já měla přístroj vypnutý. Zapnula bych ho jen v případě, že bych nevěděla, kde jsem. Tudíž sledování se nekonalo.

    ->Koyama: Jj, třetí je fajn, ale první místo je první místo (koyamas family to zná, jak jsem koukala). Gratuluji k *TF i k pěkné mapce v gc profilu ;-mrk

    ->Gomba: Kdyby se ti náhodou do těch míst chtělo, tak mohyla je tady http://jdem.cz/ae4x4 Půjdeš-li po modré z Mariánského Údolí, stačí se držet v článku zmíněných instrukcí - cesta začíná stoupat, narazíš na rigól a dáš se vlevo, po chvíli do trochu prudšího kopce a dál už po rovince až k mohyle a bez GPSky ;-mrk

    OdpovědětVymazat
  9. Pěkná mapka v profilu vůbec není naše zásluha. ;o) Ještě jednou dík.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentáře!