20. února 2008

Budu senátorka

Teda možná. To se uvidí až po volbách...
Letošní únor je plný událostí... Možná až moc. Takže to vezmu popořádku.

** Začalo to asi tím, že jsem přihlásila svou seminárku do soutěže Mapa roku 2007. Načež následovalo zjištění, že pokud budu chtít mapu upravit (a vylepšit), bude to pěkná makačka, protože jsem si "chytře" nezálohovala všechna data. Poučení: ZÁLOHOVAT, ZÁLOHOVAT, ZÁLOHOVAT!!!

** Pak přišla nabídka angažovat se při přípravě 2. kartografického dne v Olomouci. Jedná se o konferenci zahrnující několik přednášek na dané téma (letos je to demografie - v souvislosti s kartografií samozřejmě), kterou hostí naše fakulta, respektive katedra. Já budu dělat hostesku, tzn. mile se tvářit, nalévat pití, uklízet odpadky, případně něco přinesu, odnesu, snesu, vynesu, donesu, vznesu, roznesu, pronesu, přednesu či zanesu. Poučení: Maďarsky uklízečka? Hadróšmátrá...

** V pondělí 18.2. také skončila jedna etapa mého života. S hlubokým zármutkem jsme se rozloučili s drahou KK... Neee, teď vážně a bez patosu. Rezignovala jsem na členku Kulturní komise v naší obci, stejně jako to udělalo i mých dalších třináct kolegů (jeden byl již před tím odejit). Tímto se zřejmě na nějaký čas (ale já stále pevně doufám, že ne na věky) uzavírají snahy vedení obce na obohacení kulturního života v naší vesnici krásné, střediskové... Ponaučení: Když je člověk na něco krátkej, tak by si z toho měl aspoň dělat srandu. To platí o smrti i o politice.

** ALE... Z osidel politiky mi asi není dáno se vymanit. Kandiduju. Jo. Já. Do senátu. Do Akademického senátu PřF UP. Takže kdybych se tam nedejbože dostala, budu slečna senátorka. Tý jo! Nutno dodat, že nápad nevyšel z mé hlavy. Bylo nutno někoho navrhnout, a tak jsem já, moje spolužačka a dva spolužáci nakonec kývli. Po asi desetiminutovém ukecávání, kterému předcházela týdenní masáž v diskuzi na spolužáci.cz. Někdo se zkrátka "musel obětovat".
A tak se stane, že během příštího týdne budou naše tlamy fotky viset po celé fakultě. Zřejmě s nápisem "Chcete mě?". Volební kampaň být prostě musí. A volby jsou "už" 26. března. Poučení: Myslím, že těch ještě bude ažaž.

8 komentářů:

  1. Ty, jó!To je dobrý, určitě z těch všech aktivit něco vytěžíš! Říkám, že život je permanentní zážitek, ale přišla jsem na to pozdě.
    MSF a BONALI


    OdpovědětVymazat
  2. Teda Looney, Ty jsi aktivka, muj presny opak. To je to, co me na Tobe tak bavi. Ta tvoje cinorodost. Opet a zase musim rict: Klobouk dolu!
    Volíš Vontu, nebo Mažňáka????

    Loooooooneyyyy!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Dík za podporuUvidíme jak to všecko dopadne...

    -> Janova: Vím co je MSF, ale co znamená BONALI?

    -> Candycane: nemělo být Losnu nebo Mažňáka? *puntičkářsky-otravný-smajlík*
    Ale náhodou našemu vedoucímu katedry někdy přezdíváme Velký Vont (kvůlivá iniciálám V.V.)

    OdpovědětVymazat
  4. Třeba bahňáka, mě je to fuk....Nojo, asi mas pravdu. Ja to nikdy nevidela a jediny tohle mi nejak uvizlo v pameti asi z doslechu ci co. A jeste ke vsemu blbe koukam....
    *pomkravajici a cervenajici se smajlik*

    OdpovědětVymazat
  5. Třeba bahňáka, mě je to fuk....Nojo, asi mas pravdu. Ja to nikdy nevidela a jediny tohle mi nejak uvizlo v pameti asi z doslechu ci co. A jeste ke vsemu blbe koukam....
    *pomkravajici a cervenajici se smajlik*

    OdpovědětVymazat
  6. tyjo.. rekli mi ze byl komentar zahozen a ted je to tu dvakrat....
    nene, dneska nejak nejsem ve svy kuzi a vsechno se proti me spiklo....

    OdpovědětVymazat
  7. A já ti tady chtěl napsat, že máš smůlu, že senátorkou se můžeš stát až od čtyřiceti let:) Akademický senát? To je podle mě taková fraška. Studenti si ze senátorů dělali srandu (když se senátoři tvářili důležitě) a nakonec jim (často úplně zcestně) vyčítali protekci u pedagogů, protože se \"přece znají ze senátu\". Nepříjemná role. Ale dá se zvládnout. Já teda vůbec v existenci takové věci jako je Akademický senát nevidím moc smyslu. Sedět jako mladý nezkušený bažant proti takovým kapacitám. Dá se jen lobovat za změnu podmínek ubytování na kolejích. Nebo v rozvrhu. Ale to je asi tak všechno. Na chod školy to nemá vliv a když chce něco děkan, chtěl bych vidět toho odvážlivce, který jako druhák vystoupí v plamenném přednesu a řekne, že to, co chce děkan, je z toho a z toho důvodu kravina... ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Kamio,v některých věcech s Tebou musím souhlasit. Zatím jsem se nezajímala o to, k čemu je ten senát vlastně dobrý, ale osobně mi jako moc užitečná věc nepřipadá.
    Jen doufám, že mi nikdo nebude nic vyčítat ani zazlívat. Já tam jít totiž nechtěla. Jsem spíš kandidát \"do počtu\", takže moje odpověď na případné poznámky by asi zněla: \"Tak sis tam měl(a) jít sám(sama).\"

    OdpovědětVymazat

Díky za komentáře!