8. září 2007

Abcd atd.

Trošku jsem potrápila mozkové závity a vyzkoušela asociační abecední cvičení. Cože to má být? No zkrátka a dobře jsem ke každému písmenku abecedy napsala první slovo co mě napadlo. Inspirace vzešla od meloun-ka a Elizy.
Alergologie, brzda, cesta, čekanka, detail, ďábel, eben, funkce, geografie, humor, chobot, Island, jaro, kolo, los, miláček, nos, Něva, osel, pero, Quido, R****, řepka, studený, šílenství, tuk, ťuhýk, umyvadlo, vůně, whisky, xylofon, Yellowstone, zdarma, žena.

Alergologie (byla jsem tam ve čtvrtek), brzda (někdy je potřeba přibrzdit), cesta (může být cíl), čekanka (značka na našem paneláku), detail (nepodcenit!), ďábel (bojím), eben ( nebo Eben?), funkce (nepříliš oblíbené učivo), geografie (můj studijní obor), humor (je v životě k nezaplacení), chobot (má slon), Island (tam bych se chtěla podívat), jaro (oblíbené období), kolo (občas někam zajedeme), los (oblíbené zvíře), miláček (můj Milášššek), nos (mě studí), Něva (nezačíná přímo na Ň, ale čte se tak), osel (proč mě napadl? nevím), pero (je mocnější než meč), Quido (hrdina Báječných let pod psa), R**** (jméno mého Miláššška), řepka (se objevila ve včerejších Četnických humoreskách), studený (mám nohy), šílenství (můj obvyklý stav), tuk (pryč s ním), ťuhýk (nějaký ptáček), umyvadlo (odpoledne jsem umyla koupelnu), vůně (je pro mě důležitý smysl), whisky (moc ji nepiju), xylofon (hrála jsem na něj jako dítě),Yellowstone (dnes byl o něm nějaký dokument), zdarma (to slovo je všude), žena (já - fakt!).


Chce to zkusit ještě někdo? Jde to samo...

9 komentářů:

  1. Zajímavé,dneska večer to zkusím. Děkuju za inspiraci

    OdpovědětVymazat
  2. Není zača přijďte zas :-hihi.

    OdpovědětVymazat
  3. Dost dobrýdocela si člověk udělá představu o postoji v životě. Alergik jsem byla také ( 45 let). Loni jsem vyhodila naprosto všechny koberce a vytírám PVC. Od té doby ani jeden kapesník ! koukni u mně na \"referát\" o mé alergii, možná ti v mnohém pomůže.

    OdpovědětVymazat
  4. ->Eliza: Dík, přečetla jsem si toNapsala jsem k tomu svůj komentář. Samozřejmě, že je nejlepší se vyhnout rizikovému prostředí, ale někdy to holt nejde.
    Zlatá rýma, já se většinou začnu dusit. První, co dělám na dovolené je, že jdu k posteli a prohmatám polštář. Jakmile je plněný peřím, letí do kouta. Jsem už zvyklá spát na složeném ručníku nebo prostě bez polštáře...
    Ale nestěžuju si, už jsem si za ty léta zvykla ;-optimistický smajlík

    OdpovědětVymazat
  5. Potěšilo mne,že i Ty máš W jako whisky
    *spiklenecký mrk*
    I když já ji piji asi častěji, zdá se.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak nějak to bude,Irové píší whiskey, ale mám pocit, že se to čte stejně. Ale raději piji irskou.
    A závislost tady bude - to nepochybně. Kdyby ta irská tolik nestála, možná by byla jiná *mrky mrk*

    OdpovědětVymazat
  7. [4] Taky bojujeme ve všech hotelích a ubytovnách o bezpéřové peřiny (a polštáře). Já jsem alergik, ale ještě bych nějaké to vyspání v peří nějak zvládl. Ovšem mé lady hrozí astmatický záchvat. A to není o co stát. /mračoun mračivý/

    OdpovědětVymazat
  8. Koukám, že jsme tu z toho udělali tak trochu diskuzi o alergiích-> [3] [4] [7]. Původně jsem si na blogu taky chtěla trochu postěžovat na úděl alergika-astmatika, ale... zas tak hrozné to není a navíc - tenhle blog má být pln optimismu, který se přenese na čtenáře.

    OdpovědětVymazat
  9. Trocha optimismu [8] je tady:
    http://koyamasfamily.bloguje.cz/588210-behuplny-vikend-kladno-maratonska-forma-zpet.php
    Alergik - astmatik může uběhnout i maratón (a i více než ten).

    OdpovědětVymazat

Díky za komentáře!