12. září 2015

I my budeme cool

Pořád se něco děje. Akorát se hrozně často ty zajímavé věci dějí někde daleko. Kolikrát mě pozvánky na těch internetech nalákají, ale pak zjistím, že to máme dost z ruky a asi z toho nic nebude.
Vždycky mě proto potěší, když se objeví dobře vyhlížející akce jen kousek od domova. Což splňuje i projekt Jsme ze stejné planety. Hned ve vedlejším městečku (ano, je to fakt město) budeme mít piknik v mezinárodním parku. Doslova za humny. Cool!

Jak rychle jsem se nadchla, tak rychle jsem se zase vzpamatovala, protože den konání 26. září 2015 pro mě není úplně ideální. V té době totiž nastane jedna z těchto situací: a) budu v porodnici, b) budu se vyrovnávat se situací, že máme několikadenní novorozeně, c) budu mít obrovský pupek a nervózu z toho, že už je víc jak týden po termínu. Ani jedna z možností se moc neslučuje s válením se na piknikové dece a užíváním si kultúry. Takže uvidíme, jestli se nakonec vůbec zúčastním. Snad se tam bude moct dostavit aspoň Czechbart, když už tam s Hope Astronaut hrají :)

Naše účast na pikniku je tedy hodně nejistá, ale stejně se trochu zapojíme. V rámci téhle akce si totiž můžete buď koupit deku, anebo adoptovat dřevěný kolík k vysazovaným stromům. My jsme se rozhodli, že budeme cool a pořídíme si kůl! Líbila se mi totiž představa, že strom bude zasazen plus minus v době narození našeho potomka, a protože to do parku nebude daleko, budeme se moct chodit společně koukat jak roste. Prostě krása - jásá!

Vybrali jsme si Švédsko a tím pádem z jedné čtvrtiny ukotvíme břízu papírovitou. Prý je značně přizpůsobivá, snad se jí tedy bude v Bystřici dobře dařit, a když nám nevyjde piknik letos, uděláme si ho „v břízy stínu“ příští rok.

Koho akce nalákala, podrobnější informace jsou na výše uvedeném webu nebo na Facebooku. Dojděte, program je opravdu bohatý. A co se piknikových dek týče, ty jsou skvělé. Třeba na vás ještě zbudou...

2 komentáře:

  1. díky za komentář, pro tohle to myslím děláme, když to nevyjde letos, tak se budeme těšit napřesrok....
    jj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakmile to bude možné, tak se do parku přijedeme mrknout. A třeba se teď podařilo k návštěvě inspirovat i další lidi z okolí :)
      Akci držíme pěsti - ať vyjde počasí i všechno ostatní!

      Vymazat

Díky za komentáře!