22. ledna 2013

Budou trenýrkáři volit Zemana?

Podporu Miloše Zemana dnes přiznal známý trenýrkář Jiří Paroubek poté, co se nečekaně setkal s oběma kandidáty v zákulisí jedné z předvolebních debat, kde právě probíhala zuřivá a názorná diskuze volebních štábů o stahování kalhot před blížícím se brodem.

"Velká rozhodnutí prostě nemůže velkej chlap dělat v blbejch slipech," prohlásil Paroubek před přítomnými novináři. Ačkoli o propagaci tohoto druhu prádla se postarala spíš jeho první manželka Zuzana, nyní je jasné, že v této oblasti zůstal bývalý premiér názorově konzistentní.

Zatímco dříve hovořil Jiří Paroubek i o Zemanových negativech, nyní se zdají být zapomenuta. "Na základě dnešního setkání mám jasno," dodal ještě šéf strany NS-LEV 21 a vzkázal všem trenýrkářům, aby své hlasy odevzdali právě Zemanovi.

"Já jsem ho ovšem viděl ve slipech," reagoval pohotově v médiích ekonom Jan Švejnar, čímž vnesl mezi muže-voliče zmatek. V kuloárech se však proslýchá, že sám Švejnar je známý slipař a navíc je pod vlivem americké "briefs lobby", která se snaží získat významnou státní zakázku na spodní prádlo pro české vojáky. Nebude tedy překvapením, pokud se stejným prohlášením přijde i v souvislosti s Karlem Schwarzenbergem.

Miloš Zeman na otázku, zda nosí trenýrky nebo slipy, odpověděl: "Za celý svůj život jsem se nesetkal s blbějším dotazem. Dokazuje to, že čeští novináři jsou pitomci a hovada." K prohlášení Jana Švejnara se vyjádřil slovy: "Hovoří-li Švejnar o slipech, je to podle mého mínění totéž, jako když prostitutka mluví o panenské bláně; obojí existuje, ale u jiných." Zda tím chtěl autor výroku naznačit, že Švejnar chodí tzv. naostro, je nyní předmětem spekulací několika bulvárních periodik.

Karel Schwarzenberg ještě dopoledne ve svém tiskovém prohlášení uvedl, že dle rodinné tradice nosí zásadně dlouhé bavlněné podvlékačky, stejně jako jeho předkové, kteří si je od konce 19. století nechávali dovážet přímo z pletárny v Krásném Buku. Podle analýz po zveřejnění této informace vzrostl počet příznivců facebookové stránky "Nosíme jégrovky" o 268 %.

Jak tato prohlášení ovlivní konečný výsledek voleb zatím není jasné. Žádná z oslovených agentur pro výzkum veřejného mínění, ani Český statistický úřad, nemají k dispozici přesné údaje o počtu příznivců jednotlivých druhů spodního prádla. Nelze také usuzovat, zda uvedené informace mohou změnit názor nerozhodnutých voliček.

Již nyní je však jisté, že se chystá důležité prohlášení, které by mohlo významně zamíchat kartami. Svou podporu jednomu z kandidátů se chystá vyslovit skupina prosazující "odvíjení toaletního papíru shora". 

"Nejmenovaný zdroj nám potvrdil náš předpoklad. Chceme, aby voliči věděli, s kým mají tu čest, proto vše zveřejníme," řekl jeden ze členů skupiny. Státní zástupce na základě toho nyní zvažuje žalobu na společnost WCLeaks.

Vzhledem k tomu, že orientace toaletního papíru je tématem, které se týká všech, očekávají se tvrdé názorové střety obou skupin, tedy shora (over) a zdola (under). Ve společnosti je ovšem dle našich informací rozšířenější první jmenovaný způsob. Prohlášení je tedy všemi netrpělivě očekáváno.

-lcz

6 komentářů:

  1. V první sekundě jsem se lekl, že jsi klesla k politické (anti)propagandě. V té druhé jsem si uvědomil, že jsi to ty, takže něco takového není možné. A v další už jsem se řehtal jak kůň na Velké Pardubické, protože krásnější kachnu jsem snad nikdy nečetl.

    OdpovědětVymazat
  2. Tys mě krásně pobavila!! Díky :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Původně jsem měla rozepsaný příspěvek o tom, jak jsem znechucená tím předvolebním kydáním hnoje v novinách, v televizi, na netu, všude. Jenže jsem si řekla: "Komu tím prospějete, co?"
    Příspěvek jsem smazala a radši se držela cimrmanovského motta: "Když je člověk na něco krátkej, tak by si z toho měl aspoň dělat srandu." Toť výsledek.

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem vyhraněný člen over komunity a manželka mě často provokuje opačným umístěním role. Nicméně spolu, myslím šťastně, žijeme, bez nějakých 459 dní, 20 let. Oba si svorně nedokážeme představit volbu ani toho za osmnáct, natož toho bez dvou za dvacet. A hlavně jsme hodně znechucení mediální masáží a náladou, jaká je mezi lidmi PR odborníky vytvářena. Takže moc díky za tenhle článek a jen houšť a větší kapky.

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem liberál, protože dřív jsme měli doma takový držák na papír, který umožňoval jenom under variantu. Teď, když si můžeme vybrat, jsme spokojení příznivci možnosti over.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentáře!