26. srpna 2012

Háčkovaný svět na Linhartovském zámku

"Do té další místnosti radši ani nechoď," řekl mi Czechbart během prohlídky zámku v Linhartovech. Měl obavu, že by mě už odtamtud asi nedostal.

Pro zobrazení galerie klikněte
na obrázek
Naštěstí se jeho obavy ukázaly jako liché. Z místnosti, ve které byly v několika vitrínách vystavené panenky Barbie v háčkovaných šatech, jsem nakonec vyšla za poměrně rozumnou dobu. Vzpomněla jsem si ale na svou kamarádku Danču a řekla si, že jí pár panenek vyfotím. Pro inspiraci.

Doma jsem pak zjistila, že veškeré modely jsou dílem dvou slečen/paní z Opavska. Jejich výtvory vystavené na webu Háčkovaný svět zachycují různá historická období, literární či filmové postavy a nechybí tu ani Kenové, např. coby tři mušketýři.

Nastěnka
Tyhle šaty se mi moc líbily
P.S.Kvalita fotek bohužel není nic moc, fotila jsem přes sklo a líp to nešlo.

2 komentáře:

  1. Ahoj Looney, já snad zase začnu háčkovat, velmi mě mrzelo, když háčkovaná móda spadla do propadliště dějin, ale když se k tomu přistoupí kreativně, tak je to zase k pokoukání.

    A jinak bych ti ráda řekla, že jsem práskla na veřejnosti, že jsi jeden z mých oblíbených blogů. Více zde:
    http://ubary.blogspot.cz/2012/08/mila-retezovka.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jednou dík za "bonz" :-D

      A co se háčkování týče, tak opravdu záleží hlavně na tom, co se háčkuje a jak se to pojme. Drobné doplňky jako třeba brože jsou podle mě v kurzu pořád (ale já mód nerozumím, takže to nelze brát zas tak vážně :)

      Vymazat

Díky za komentáře!