25. května 2012

Ručníkový den 2012

Ručníkový den na počest frúda Douglase Adamse, autora Stopařova průvodce po galaxii (trilogie v pěti dílech), se koná každoročně 25. května. Letos navíc vychází součet data (25 + 5 + 12) na rovných 42, a tak jsem ani já nemohla zapomenout svůj ručník doma a vyrazila jsem ven. Sice jsem nikoho nestopla, ale i tak to byl fretný den s mnohými frůnícími kvrdlovrzy, jenž byly jak zprudlé žvastopunksery na plzné včele.


Ručník je skutečně kolosálně užitečná součást výbavy hvězdného stopaře. Především má značnou praktickou cenu - můžete se například do něj zabalit, aby vám nebylo zima, když poskakujete napříč chladnými měsíci planety Jaglan Beta. Můžete na něm ležet na zářivých, mramorovým pískem vystlaných plážích Santraginu V a vdechovat opojné výpary z jeho moří. Můžete na něm spát pod hvězdami, jež tak rudě září na planetě pouští, Kakrafúnu. Můžete ho použít jako plachtu, až poplujete na maličkém voru po proudu drsné řeky Moth, můžete ho namočit pro boj zblízka, nebo si jím zahalit hlavu, abyste necítili jedovaté pachy žravé obludy Blátotlačky z Traalu a nestřetli se s jejím pohledem (je to nepředstavitelně tupé zvíře, myslí si, že když ji nevidíte, nevidí ani ona vás - blbá jak tágo, ale značně žravá). Když jste v úzkých, můžete jím signalizovat o pomoc. No, a samozřejmě se jím také můžete utřít, pokud vám po tom všem ještě připadá dost čistý.
- Stopařův průvodce po galaxii

Ve frůnícím zápalu boje proti krákorně protahuvšímu fučáku
LooneyCZ stopuje u RCO
"Že tě Tě roztrhám na fidloprčičky svým frkodrťákem!"  
Útok Taškochňapky rohaté z Tscsvv,
kterou se však podařilo zahnat chrochtobuzným ručníkem.

P.S. Poděkování za fotografie patří Maťovi a Hance. Díky moc!
Prohlášení: při fotografování nebylo ublíženo žádné taškochňapce ani blátotlačce.

3 komentáře:

  1. To vypadá, že už znáš k odpovědi i otázku. Co to může znamenat? Nebude se náhodou letos stavět ta dálnice s dokončením 20.12.?

    OdpovědětVymazat
  2. Bohužel otázku neznám, ačkoli to tak mohlo vyznit.
    A se stavbou dálnice si nejsem jistá. Jakmile ale zas někdy pojedu kolem Alfy Centauri, mrknu na vývěsku stavebního úřadu, jestli tam není oznámení s konkrétním datem.

    OdpovědětVymazat
  3. jeee, ja to letos zazdila! ale totalne...!

    OdpovědětVymazat

Díky za komentáře!