4. ledna 2011

Projekt 365

365 dní s Looney...

Loňský rok byl, co se blogování týče, poněkud slabší. Když už mi totiž něco zajímavého začalo vrtat hlavou, většinou jsem se nakonec nedokopala k tomu, abych celou myšlenku sepsala. Navíc bylo často nutné dumat nad zásadnějšími věcmi, než je nový příspěvek do webového zápisníku.

Na druhou stranu jsem zjistila, že nejlepší nápady přicházejí při monotónních manuálních pracích. Takových těch oblbujících činnostech typu fénování vlasů, žehlení (viz scéna z Vratných lahví) nebo utírání prachu. Případně při čekání na vlak. Taky těsně před usnutím. A tak jakmile mám tvůrčí krizi, jdu si mýt vlasy. Nebo spát.

Proč ale nezaměstnat mozkové buňky ještě víc? řekla jsem si. A tak, abych náhodou nezakrněla, vymyslela jsem si na sebe jednu takovou motivační, šedou kůru stimulující akci. Projekt 365. Sice nejde o žádnou novou, převratnou myšlenku, ale ono donutit se každý den udělat fotku, aby měla alespoň trochu hlavu a patu, to už chce chvilku namáhat palici. A když člověk vytrvá, stane se nakonec majitelem poměrně zajímavé dokumentární sbírky.

Nu, jak jsem si usmyslela, tak jsem udělala a založila "fotoblog" 365 dní s Looney (365 Days Of Looney). Ono je to tedy spíše 365 dní se slečnou Ferou, malou bavlnkovitou osůbkou, která je takové moje alter ego. Díky ní můžu zachycovat na snímcích všechny zajímavé události, aniž bych nutně musela fotit přímo sebe ;) Snad mi tedy odhodlání vydrží po celý rok a až přijde 31. prosinec roku 2011, zúčtujem spolu!

Za inspiraci moc děkuji dvěma moc pěkným 365denním projektům: bohužel nedokončenému NTR23 in 365 days a taky Ptáčeti.
P.S. Na občasné blogování snad také troška času a energie zůstane.

PP.SS. Krátké info o Looney/Fera projektu zde.

4 komentáře:

  1. hezkej nápad, osvěžující, mě tyhle projekty s předsevzetím obecně hrozně baví:) držím palce, ať to vydrží!

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mam svuj foto projekt 365. Drzim palce at se dari. Obcas je to docela fuska ulovit to svoje daily photo... Ale Fera Ti nejspis hodne pomuze... To je skvelej napad!

    OdpovědětVymazat
  3. 2mykee: Díky za podporu!

    2candycane: Mě k tomu inspiroval právě NTR23. Fotit sebe jsem nechtěla, ale na druhou stranu se mi líbil ten sjednocující prvek, osoba, postava. Líbí se mi mít tyhle projekty v RSS čtečce - každý den než se pustím do práce, tak se mrknu na fotku ;) Tvůj projekt je soukromý nebo veřejný? Ráda si ho taky přidám na seznam ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Shrnutí 365 projektůShrnutí českých projektů zde: http://blog.kubaiss.com...-365.html

    OdpovědětVymazat

Díky za komentáře!