20. ledna 2011

A jak to dopadlo?

Hlasování skončilo jednoznačným vítězstvím
lžic-vidliček-nožů.

Můj malý průzkum ukázal, že nejvíce lidí má příbor v kuchyni v šuplíku uložený v pořadí lžíce, vidličky, nože (zleva doprava). Na krásném druhém místě se umístily vidličky, nože a lžíce, těsně následovány noži, vidličkami a lžícemi. Poslední místo obsadila kombinace nože, lžíce, vidličky.


A závěr? Snad jen ten, že pokud náležíte k příborové menšině, přeji vám hodně štěstí v řešení možných budoucích příborových traumat. A pokud by vám toto nestačilo, nad dalšími implikacemi a explikacemi můžete pouvažovat sami/samy za dlouhých zimních večerů...

P.S. Jak jste si už jistě všimli, došlo k malé záměně lžic a lžiček. V dotazníku je sice uvedeno lžičky, ale myslela jsem samozřejmě velké polévkové lžíce. Za zmatek se omlouvám.

4 komentáře:

  1. Tvůj článek otevřel u nás doma bouřlivou diskusi :-). Já, moje maminka a předtím i babička jsme vždy měly lžíce, vidličky, nože, tak jako ty. A u Kapitána je to vidličky, nože, lžíce a já mám z toho hrozné trauma, Pokaždé, když u nich vařím a sáhnu poslepu do šuplíku, vždy je to blbě :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Tak pevné nervy!Pevné nervy nejen s příbory!

    Mimochodem, náhodou jsem na Tvém blogu našla tento článek o \"naší\" trati http://barmanka.bloguje.cz...im.php
    Tak jsem jen, úplně mimo příborové téma, chtěla říct, že to není Jílová, ale Jívová ;)

    OdpovědětVymazat
  3. No jasně, že Jívová. Omlouvám se ze politováníhodný překlep. Jílová je maximálně ulice v Olm. Sama jsem na tohle citlivá a nakonec to spletu také... Hned to jdu opravit! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. V pohoděMám dojem, že i na turistické mapě na Mapy.cz byla donedávna žst. Jílová (ačkoli obec byla správně). I mistr tesař se utne, vždyť dokonce v oficiální základní mapě od ČÚZK bylo místo kopce Jedová napsáno Jedlová.
    Já jen, aby nedošlo k omylu ;) Ale to jsme se od příborů trošičku posunuly :-D

    OdpovědětVymazat

Díky za komentáře!