4. prosince 2010

Ne Kinderšrotu!

Geokačeři, určitě jste se už taky setkali s krabičkou, která byla přeplněná plastovými hovadinkami...
Osobně nemám nic proti hračkám v keškách. Vždyť spousta týmů má mezi svými členy i nějakého toho georobotka, pro kterého je obsah krabičky většinou tím největším lákadlem. Nemám nic ani proti figurkám z Kinder vajíček. Ty můžou kromě dítek udělat radost i postaršímu sběrateli.
Vždycky mě ale dokáže vytočit, když keška doslova přetéká plastovými nesmysly, které tu leží už nějaký ten pátek. Nikdo je nechce. Většinou sice taky pochází z Kinder vajíček, ale na rozdíl od pěkných, malovaných figurek bývají tyhle plastové skládačky u dětí neoblíbené. Natož u dospělých.

Zrovna dnes jsme dělali údržbu naší kešky. Byla z půlky plná umělohmotných pitomostí v různé stádiu zašlosti. Není divu, některé tu přehrabujeme už druhým rokem. Ty nejošoupanější jsme vždycky vyhazovali, zachovalejší jsme ale nechávali, co kdyby náhodou...
Teď jsme se však rozhodli veškerý nepořádek zlikvidovat. Na zimu jsme totiž vyměnili krabičku za menší (a lépe těsnící), takže původní obsah bylo třeba přebrat. Letitý kinderšrot byl nemilosrdně odnesen a vyhozen.
Navíc jsme do listingu přidali následující obrázek (poznámka z budoucnosti: obrázek se bohužel nezachoval), abychom dalším nálezcům dali jasně najevo, že naše keška není odpadkový koš.
Jak pěkně píše kačer Jedla-bedla, cituji: "Keše tu máme pro radost, slouží pouze k výměně věcí určité hodnoty, tak zde prosím nepohřbívejte nepotřebné a nepoužitelné věci. Díky!"
Nebo jinými slovy: do keše dávejte jen to, co byste si sami přáli v ní najít.

4 komentáře:

  1. a co používášna výměnu Ty?
    Já (je-li keška dost zajímavá nebo pro mne nějak významná) dávám CWG nebo (spíše zřídka) polodrahokamy, do \"obyčejných\" odznaky, machršňůry, někdy staré mince ...

    OdpovědětVymazat
  2. Většinou bez výměny...Když už si občas z keše něco vezmeme, snažíme se vložit něco stejně \"cenného\". Často to jsou odznáčky, magnetky, kolečka do nákupních vozíků, drobné ozdůbky (náramky, přívěšky) a někdy třeba i samolepky (v plastových obalech, aby nenavlhly). Vlastní CWG nemáme.

    OdpovědětVymazat
  3. Nejčastěji měním CWG. Pokud je se mnou synek, většinou chce z kešky nějakou hračku. Obvykle to bývá právě ta největší kinderhrůza. Byl jsem vždy přinucen, nechat za takovou kinderhračku naše CWG. Už jsem se ale poučil a nosíme své kinderhračky. Nutno ale říct, že buď úplné v plastovém vajíčku nebo v narkosáčku. Někdy necháváme v kešce plastové vojáčky. Občas se pak v obchodě narazí na nějakou levnou drobnost. Například nedávno jsme asi po dvanácti korunách nakoupili (asi 10 ks) malé lupy s podsvícením a 10cm pravítkem k použití na mapy. Už v několika keších výměnou za kindervěci skončily.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky občas kupujeme nějaké drobnosti; kdysi jsem třeba koupila sadu pěti magnetek-smajlíků, jeden jsem si dala doma na ledničku, zbytek jsme použili jako trade.
    Kinderhračky nejsou nutně špatné, když se ty plastové blbůstky nechají ve vajíčku nebo dají do obalu, tak je to v pohodě. Jenže většinou je tam někdo jen tak pohodí, takže se rozpadnou a časem taky dost omlátí. Pak jsou v tak bídném stavu, že je nikdo nechce a zabírají místo, dokud je naštvaný owner kešky není nucen vyhodit.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentáře!