2. října 2010

Tentokrát dvojitá

aneb s reklamacemi už jsem došla tak daleko, že jsem rovnou uprostřed dvou reklamačních procesů.
Problémy s botami mě neopouštějí, zatímco boty samotné (mi) odchází velmi často.
Pravda, od tenisek za 299 korun českých toho člověk nemůže chtít mnoho, ale přece jen byly ze solidního obchodu, a tak bych očekávala delší trvanlivost než pouhé čtyři měsíce. Čekám na posouzení a nevím jestli vzhledem k faktu, že mé dvě předchozí reklamace obuvi dopadly úspěšně, můžu i teď doufat v pozitivní výsledek. Uvidíme do čtrnácti dnů.

Naproti tomu s reklamací doporučené zásilky jsem se setkala poprvé. Obálka se zbožím byla poslána, leč nedoručena, a tak se nyní snažím přijít celé záhadě na kloub. Česká pošta umožňuje u některých zásilek, např. balíků, sledování online. Bohužel u obyčejného rekomanda to tak snadné není. Myslela jsem tedy, v dnešní době plné počítačů, čárových kódů a automatických třídíren, že bude stačit zajít na poštu, nahlásit podací číslo a ejhle, paní za přepážkou mi sdělí, kam se nebohý dopis zatoulal. Ale ani takto snadné to není. Včera jsem tedy zásilku reklamovala... A výsledek? Ten budu vědět ve středu. Spíš ve čtvrtek. Do té doby mi nezbývá než doufat, že dopis neskončil v Břeclavi...



5 komentářů:

  1. Je otázka, co jsi s těmi teniskami dělala. Jestli jsi je nosila na nohou, se nediv. a k té poště. Nestraš, používám jí často, a ještě se nic neztratilo. Takže, bouchám na dřevo aůů, tak dobře. ťukám.

    OdpovědětVymazat
  2. Přiznávám se,v těch teniskách jsem opravdu chodila! Moje chyba. Kdybych si je raději vystavila doma na polici...

    S Českou poštou jsem taky nikdy neměla větší problémy. Ztrátu dopisu řeším poprvé. A doufám, že snad i naposled.

    OdpovědětVymazat
  3. aaaa jeeeeje... me zas nedorazil balicek posilany z GB ne postou, ale DHL. A uz me to cekani taky stve. Tak to taky zacnu resit... Ale ze by se mi do toho chtelo... to teda nechce... :-(

    OdpovědětVymazat
  4. A u DHL můžeš sledovat pohyb balíku? Myslela jsem, že jsou spolehliví, ale chybička se asi vloudila. Přeju dobré pořízení!
    Můj problém s poštou už je vyřešen. Balíček nakonec po téměř 14 dnech dorazil, chyba prý byla v nové doručovatelce. Na stanovisko samotné pošty se ještě přeptám, ale hlavní je, že zásilka došla.
    Zkrátka, člověk se na tyhle služby nemůže nikdy úplně spolehnout.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to ještě dopadlo velmi dobře. Před pár lety jsem se snažil soutěžit v telefonických soutěžích pořádaných regionálním rádiem (rozhlasem zní nějak divně :). Přestal jsem, když mi asi čtyřikrát po sobě dorazila jen každá druhá výhra. Momentálně mi nedorazila zásilka z Dánska - zatím to řeší odesilatelka s Dánskou poštou.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentáře!