30. srpna 2008

Posledních čtrnáct dní

Posledních čtrnáct dní? Tu něco, tam něco. Honička.
16. srpen
Rodinná oslava u sestřenky. Pečená kuřátka a jehňátko. Spousta cukroví, pivečko, mojito, bowle...
17. srpen
Ráno vyspáváme oslavu, pak balíme věci na dovolenou. Ve dvě hodiny vyrážíme vlakem ku Praze.
18.-21.srpen
Cyklodovolená v Praze, o které bych se ráda rozepsala, ale zatím nebyl čas.
22. srpen
Ráno ještě trochu dospáváme po aktivní dovče. Odpoledne přemýšlíme, co podniknout v sobotu. Že bychom vyrazili do kina? Snažím se sepsat článek o dovolené s tím, že ho dokončím po víkendu.
23. srpen
Míříme do Přerova na výstavu map, pak v olomouckém multiplexu shlédneme film VALL.I, poté odlovíme nějaké kešky. Večer čtu email od vedoucí své bakalářky s nabídkou jet na Výroční konferenci ČGS do Liberce. Samozřejmě jen jako "přícmrda". Přijímám.
24. srpen
Zadarmo jdeme na FLORU Olomouc, rychle procházíme expozici, pak vyslechneme hudební vystoupení našeho kamaráda. K obědu pizza. Odpoledne řešíme reklamaci našeho DVD rekordéru, který je naštěstí už opravený. Funguje. Konečně si kupuju zvonek na kolo, už nebudu muset řvát "Bacha!" a "Uhni(j)!"
25. srpen
Balím si pár věcí a frčím na katedru. Tady se dozvídám, že v Liberci budu ještě se dvěma o rok mladšími spolužačkami prodávat publikace Made in KGI, jak už to tak na konferenci studenti dělávají. Místo v půl jedné vyrážíme ku Liberci ve 13,25. Vyčítejte to ale vedoucímu katedry, že. Do města přijíždíme po páté hodině a ubytováváme se na kolejích. Ten den vidíme v dáli Ještěd, z města pak radnici a čínskou restauraci, kde si dáváme večeři.

26. srpen
Den trávíme téměř bez výjimky v prostorách univerzity, prodáme 3 knihy. Večer jdeme se zbytkem pracovníků katedry na raut do kavárny Pošta. Cestou kolem přehrady Harcov potkáváme krysu (či potkana), narážíme na pomník obětem komunismu a procházíme zřejmě kolem zámku. Raut, nejdůležitější část každé konference, začíná vystoupením mongolských tanečníků a pokračuje žranicí. Jídla je poměrně hodně co do počtu, ale nic moc co do druhů. Odcházíme kolem jedenácté.
27. srpen
Stále v Liberci. Po obědě dostáváme volno, a tak jdeme s kamarádkou na kešky. První lovíme u Strossovy vily, další u Severočeského muzea. Obcházíme ZOO, za plotem na nás koukají dva sloni. Poslední zastávku pro keš děláme u Městských lázní. Vracíme se na univerzitu, odjíždíme. V Olomouci jsme kolem osmé.
28. srpen
Ač nevyspalá, vstávám brzy ráno a jedu do města kvůli podpisu do indexu. Večer máme babinec ve vinárně. Dva džbánky bílého a pečivo se sádlem a škvarkama zdarma. V eLTéCu prý mají mojito za pade. Hurá tam. Nakonec zůstávám jen já a Doktorka, když tu potkáváme spolužačku z gymplu a její kamarádku. Popíjíme druhé mojito, když nás parta borců od vedlejšího stolu zve na tequilu. A ještě na jednu. Pak mizí ven. Za chvíli nám barman sděluje, že hoši běhají po nedalekém parkovišti nazí. "Co my s tím?" ptáme se a dáváme si poslední koktejl. Přespávám u Doktorky, neboť vlakům do lesů už tou dobou odzvonilo.
29. srpen
Ráno nás probouzí sušák (myšleno sucho v ústech). Vstáváme už v sedm, není čas. Jedu domů, čtu Metro. Po pěti minutách mám dočteno a to i včetně reklam. Koukám nepřítomně z okna. Doma se spravuju čínskou polévkou, zvanou u nás "kudrnatá" (podle těch nudlí). Jdu se natáhnout a do oběda se mnou nic není. Odpoledne plánujeme výlet na sobotu, připravujeme podklady pro lov keší.
30. srpen
Jedeme s našima autem na Červenohorské sedlo, odtud pěšky na Kamenné okno, Vozku a přes Vřesovou studánku zase zpátky. Zjišťujeme, že sjezdovky na "Červenohorským" jsou pěkně sprosté (viz obrázek).



Pozdní oběd si dáváme ve Velkých Losinách. Přijíždíme domů, sedám ke kompu a píšu tohle...

12 komentářů:

  1. Tyjo, to je tak hekticky, az jsem se pri cteni zadychala! ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty teda jsou sprosté! Přesně vím,kam bych umístil keš;-))))

    OdpovědětVymazat
  3. Candycane, už si začínám zvykat, že se mi ty aktivity vždycky tak nějak zničehonic nakupí. Řečeno s Cimrmanem: \"Celý léta nic a najednou zájezd!\"

    Kamio, no teda! Jenže, ono by to k tomu umístění vyloženě svádělo, že? A ještě si představ ten název. Něco jako Keška, která je opravdu v...

    OdpovědětVymazat
  4. ... v průseku:)))
    No jo, svádělo. Víš, jaké by to bylo zklamání, kdyby ta keška byla šejdrem? Víš, jak by se blbě hledala? ;-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Kamio,a kam bys ji teda jako dal? Prozraď ...

    OdpovědětVymazat
  6. Gombo,já bych ji vevalil trochu výš. Na osu, ale trochu výš... ;-))))

    OdpovědětVymazat
  7. Kavarna Posta je uzasna. Kazdou nedeli zde poradaji odpoledni tanecky pro seniory. Moc hezky. A ta cinska restaurace-dali vam tam po zaplaceni snaps? ;-)

    Add keska-ta sjezdovka je velmi inspirativni.

    OdpovědětVymazat
  8. Kamio,už je mi to jasné.
    Na vodorovnou osu, jen trochu výš :)))
    Já bych ovšem možná volil osu předozadní, možná ... trochu

    OdpovědětVymazat
  9. Gombo,tedy dva metry pod zem nebo tři metry nahoru na strom, chápu:) A jdem pryč, páč Looney si pak bude myslet,že se umíme bavit jenom o ... sjezdovkách:-D

    OdpovědětVymazat
  10. Kamio, o sjezdovkách?Vždyť jsme celou dobu řešili, kam schovat cache ---

    OdpovědětVymazat
  11. Billy, Kavárna Pošta mi připomněla olomoucký Národní dům. Takové pěkné, secesní, zašlé... no hlavně, že byl ten raut :-hehe V té restauraci nám šnaps nedali, asi jsme byly ve špatné. Jmenovala se Zlatý slon (?), no nějaké zlaté zvíře to bylo; v horním patře jakéhosi nákupního domu u terminálu MHD.

    OdpovědětVymazat
  12. 2Kamio&GombaKoukám, že jeden obrázek dokáže rozproudit obrovskou diskuzi.
    Třeba nějaký kačer tu keš fakt založí. Já to ale asi nebudu, měla bych to daleko od domova. A navíc by to asi měl být muž, ten by věděl líp, kam ji přesně umístit.
    Chápu, že někteří lidé se dokáží bavit jen o tom jednom. Například o geocachingu :-řeht

    OdpovědětVymazat

Díky za komentáře!