4. června 2008

Do nebe?

Ať už jsme ateisté, věřící či nevěřící, každý máme nějakou představu o tom, jak vypadá nebe a peklo. Setkáváme se s nimi přinejmenším v pohádkách. Zatímco v pekle jsou čerti, kotle a teplo, v nebi na obláčcích poletují andílci.

Moje představa nebe vždycky obsahovala taky bránu, u které sedí Svatý Petr s klíčem. Listuje v knihách a dovnitř pouští jen ty, kdo si to zaslouží. Tedy jakási vrátnice, recepce, příjem.
Až donedávna jsem bránu v myšlenkách umisťovala kamsi vysoko nad zem, do oblak.
Pak jsem si cestou na nádraží všimla cedule
PŘÍJEM BOŽÍ
a moje imaginární organizace nebe dostala povážlivou trhlinu.

Zde je tedy ta božská recepce. Tady je příjem Boží. Tu se nachází Moravské nebe, maskované šifrou MoraAerospace (aero = vzduch, space = místo --> tedy místo ve vzduchu --> nebe).
Všechny cesty tedy sice možná vedou do Říma, ale poslední cesta směřuje přes naši ves.
No, nemají to špatné. Nedávno proběhla rekonstrukce areálu.
A v případě nepřijetí? V dáli je vidět zdánlivě obyčejná autobusová zastávka. Ale bůhví, jestli v jízdním řádu neuvidíte názvy jako Čertoryje, Peklo nebo Rohatec.

13 komentářů:

  1. Taky mám svý představy, ale...na druhou stranu,...cesta do nebe není přímá, pohodlná a široká...proč se tedy neprodírat houštím, že jo?.-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě zase napadla jiná věc. Protože tam vstupují lidé (nebo jejich étery) a odnikud nevystupují, asi tam už bude dost husto... nebe se pak musí zákonitě pořád zvětšovat (stejně jako peklo)... a z toho plynou zajímavé důsledky... ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Kvůli čemu jinému by se taky rozpínal Vesmír, že?

    OdpovědětVymazat
  4. Koyamo,pokud takto, pak předpokladem je, že Nebe&Peklo jsou podmnožinou Vesmíru. Ale pak vyvstává otázka kde se berou ty duše, než projdou světem a skončí ve skladišti použitých duší N&P? Musí se brát z \"Mimovesmíru\", jinak by se náš Vesmír nerozpínal přece!

    OdpovědětVymazat
  5. ->Kamio: Možná se jen o \"kousek\" vedle nějaký vesmír kvůli tomu smršťuje. A kdo ví? Třeba tyto dva vesmíry fungují jako přesýpací hodiny. Když je jeden zcela smrštěn a druhý úplně rozepnut(?) začnou se zrnka-duše přes úzkou štěrbinu života sypat zpět. A takhle odměřují tyto hodiny miliardy let.

    No blíží se půlnoc, zas tak vážně bych mě nebral.

    OdpovědětVymazat
  6. Lorrain, třeba se ty keře před vyvolenými rozestupují.

    Koukám, že Kamio a Koyama to vzali opravdu z gruntu. Ale nevím nevím, co by vám církev řekla na směšování Vesmíru, Pekla a Nebe.

    Kamio, máš pravdu, že v nebi i pekle musí být husto, i když budeme předpokládat, že duše(vzduch) jsou stlačitelné.
    Ještě mě napadá, když se vzduch hodně stlačí vzniká teplo, ne? Tedy: V pekle je teplo, protože je tam hodně duší, které jsou pod velkým tlakem. V nebi je klima tak akorát. Takže buď je nebe větší a nedochází k takovém stlačování NEBO je v něm tak málo lidí, že mají dost prostoru.

    Uff, to zas byla myšlenka...

    OdpovědětVymazat
  7. hihi, shodou okolnosti pro todle nebe pracuju.. :-P ja na to koukala do dneska blbe.. bych se vlastne mela kazde rano tesit, ze jdu zase do nebe.. :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Looney, neboj, i křesťané mají smysl pro humor, nemusíme ho před vstupem do kostele odložit v šatně :)

    Celý problém s rozpínáním nebe a pekla je pouze imaginární, protože duše je nehmotná, tudíž žádný prostor nezabírá.

    No a že je recepce do nebe na zemi, to je samozřejmě součást služeb. Představ si, že zemřeš, přijdeš na recepci někam nad obláčky a tam ti řeknou, že smůla! A teď musíš celou tu štreku zase zpátky! :)))

    OdpovědětVymazat
  9. Hekko,nehmotná duše? wow! To mě hned něco napadlo:)

    OdpovědětVymazat
  10. Hekko, jsem ráda za každého křesťana, muslima, buddhistu jiného věrce či bezvěrce se smyslem pro humor *smajlík*

    Kamio, to jsem nečekala, kam až nás ta cedule zavede...

    OdpovědětVymazat
  11. --> melounek: Ty pracuješ přímo tady u nás v Příjmu božím nebo jen v jedné z částí Moravského vzdušného prostoru?

    OdpovědětVymazat
  12. Ty looney, a když vede poslední cesta přes Vaši ves, tak bys mohla vědět, jaká je asi tak bilance...? máte tam před tou Boží recepcí fronty a nebo \"ani živáčka\"?

    OdpovědětVymazat
  13. Candy, bohužel duše jsou nehmotné a tudíž zřejmě neviditelné. Zatím jsem viděla jen pár \"živáčků\" stát na zastávce. U příjmu božího je pusto a prázdno.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentáře!