27. května 2008

Jíte mléko?

Jíte?
Nemyslím, jestli rádi pojídáte mléčné výrobky nebo si čas od času vypijete šálek kakaa. Ptám se, jestli mléko JÍTE.
Já totiž jo.

Vezmu hrneček.
Dám do něj pár lžiček granka.
Zaleju mlékem, zamíchám.
A pak...
Lžičku po lžičce sním.

Je to taková moje úchylka. Jinak si mlíko nevychutnám. Ať už je kupované polotučné nebo domácí pekelnětučné (teda ne úplně domácí, od jednoho známého ze statku). S kakaem či bez.

Jediné co nesnáším je škraloup, přezdívaný v našich krajích "blaňa". Fuj! Radši si dám mlíčko studené než riskovat setkání s ní.

Škraloupové trauma mám už od školky. Úplně před sebou vidím šálek s mlékem, ze kterého kamarádka malíčkem vytahuje na talířek onu hnusnou slizkou věc. S náležitým odporem. Co kdybychom ji náhodou spolkly! Blee!!!
Při vyjídání šálku mléka lžičkou náhodná konzumace škraloupu téměř nehrozí. Že by můj podivný zvyk vzešel právě z toho? Kdo ví.

Miláššškovi blaňa nevadí. Klidně ji slupne. Ovšem potvrdil mi, že zatím nepotkal holku, která by vůči ní nebyla zaujatá. Ani mezi mými kámoškami není žádná škraloupomilná...

Že by tedy škraloup byl genderový problém?

13 komentářů:

  1. to znam, taky jsem ho takhle jidavala! a pak jsme ho jeste podobne jedly s medem.. na spicku lzicky trosku medu a doplnit mlékem a snist... a znova a znova a znova...
    skraloup nesnasim a neznam chlapa kterymu by vadil, nebo to o nich nevim.... a zajimavy je, ze se mi skraloup tez poji se skolkou... asi je to nejaka forma skolkoveho teroru!

    OdpovědětVymazat
  2. Dámy,já škraloup NESNÁŠÍM!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Kdyža tak přemýšlím...já jsem asi škraloup nikdy neviděla...

    OdpovědětVymazat
  4. Já nasnáším celý mlíko:)

    Jedině do kávy...ale to jen o zkouškovým;)

    OdpovědětVymazat
  5. Candycane, tak to jsem ráda, že nejsem sama kdo si na mléku pochutnává po lžičkách. A školkový škraloupový teror to asi bude - ve školce to kolikrát býval tak nějak celkově teror.

    Gombo, a otázka teď zní: Jsi výjimka potvrzující pravidlo, nebo škraloup není genderový problém???

    OdpovědětVymazat
  6. Ježiš, ze škraloupu se mi zvedá žaludek a cca 2 x jsem ho pozřela omylem. Šla jsem zvracet. A ano, taky ze školky. Divná to věc.

    OdpovědětVymazat
  7. Gomba není výjimka, já se taky hlásím. Škraloup je odpornej. A kdybych věděl, že to je dokonce blaňa, tak bych se na něj ani nepodíval.

    OdpovědětVymazat
  8. co furt máte s tím škraloupem? například já jsem si včera udělal teplý kakao, nechal ho bez míchání zchládnout a pak s gustem slupl tu krásnou blaňu, co se vytvořila na jeho povrchu... mňam!!! ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. SillyFish, já řeknu Miláššškovi a on ti škraloup vyfotí. Jak můžeš sama číst, on se po něm může utlouct. Včera jsem ten jeho škraloup zahlídla jen koutkem oka, jak si ho vychutnával, a už se mi dělalo špatně.

    Pořád nevím, jestli to je nebo není genderový problém. Podařilo se najít dva muže, kteří škraloup nesnáší, ALE zatím jsem nenašla ženu, která by k němu neměla odpor.

    Záhada.

    OdpovědětVymazat
  10. BléééBlaňa - to zní jak část buňky. Připomíná mi to něco jako vzdušný vaky v holubech

    OdpovědětVymazat
  11. Tak teda já škraloup nesnáším, fůůj. Mám to ze školky. Mám před sebou velký zelený kulatý tác s hrnky. Foukali jsme do toho abychom viděli kde je škraloup a kde ne. Byl všude. Brr... fuj. Pamatuju jak jsme ho vyndávali lžičkou a nevěděli kam s ním...

    OdpovědětVymazat
  12. U nás se škraloupu říká \"škára\", ale už jsem to tak od školky neslyšel :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak můj osobní rodinný průzkum ukázal, že rodiče škraloup nesnáší, babička škraloup nesnáší a jediný, kdo ho má rád je Milášššek a taky prý pradědeček a prababička z máminy strany si na něm rádi pochutnali.

    Takže to zřejmě genderový problém nebude...

    OdpovědětVymazat

Díky za komentáře!