3. srpna 2007

To je zajímavý

- "Tobě taky všechno připadá zajímavý."
- "Nejsem blbej."
Dialog z filmu Vesničko má, středisková, který v naší rodině povážlivě (možná skoro až opovážlivě) zdomácněl.
Jenže... mě tahle věc prostě zajímavá přišla. Asi je to tím, že se taky hned pro všechno nadchnu.

O co jde. Tedy, ehm. Hrozně ráda zkoumám proč, jak a odkud se lidé koukají na můj blog, a tak i tady, někde v pravém dolním koutě, kouká na návštěvníky statistická tabulka a navíc ještě mapa (nedat si na blog mapu? nemyslitelné -> studium kartografie anébrž profesionální deformace a rodinné postižení). Já vím, statistika nuda je (promiňte, pane magistře P.T.), má však cenné údaje (mrk)! Proto minimálně jednou denně čučím na tu webovou špionážní službu a pročítám si, co to ty lidičky zavedlo až ke mně. Samozřejmě, většinou je to titulní stránka bloguje.cz, popřípadě rubrika Co se píše (holt Výběr je zatím metou příliš vzdálenou *povzdech*), dále kliknutí na WWW u mých jinobloggých komentářů nebo na Looneyodkazující link. Nuda nuda, šeď šeď, jak by řekl prof. Smoljak.

Občas,... občas je to ale zajímavější. Občas jsou ty cesty internetově-vyhledávačové nevyzpytatelné a klikaté. Z poslední doby: Na Looney blog se dostali z různých slídičů lidé pátrající po slovech Kočkozmat, Machu Picchu, Looney, Pan Filuta, školní citáty, Edward Lear, Chichén Itzá, Sirotek je naše máma, nové divy světa a mnohých dlaších.

Dnes jsem politovala školáka, hledajícího v Google heslo "půlka prázdnin" a nebohého francouzského cestovatele, který při shánění informací o Adis Abebě zabrousil až k nám do Česka.

Největší perličkou však pro mě, alespoň prozatím, zůstane slovní spojení, jenž musel do vyhledávače zadávat opravdu velmi zkroušený a životem zklamaný člověk. Pravděpodobně pomýšlel na sebevraždu, konkrétně pomocí střelné zbraně. Chudák zvědavý. Proč zvědavý? Hledal totiž tato slova bolí zastřelení. Pomohl mu můj článek?

6 komentářů:

  1. Takhle zajímavé to u nás nemáme, ale taky už nás někdo vygooglil přes \"kostrč\", \"píchání v boky\" (to ypsilon je tam fakt jak to někdo hledal\", bolest achilovky. Holt sportovní blog. Ale dnes se k nám přes seznam dostal někdo takhle search.seznam.cz/?q=pandul%C3%A1k&w=pandul%C3%A1k&mod=f

    OdpovědětVymazat
  2. Nuž,přispěji svou troškou do mlýna.-))U mě vede SPRCHA a pak hned Jsem tlustá, snídat, voyaer,erotické linky zdarma, sex matka a dcera. Myslím, že z mého blogu uděláme blog přístupný mládeži od 18ti let a ještě navíc ho zpoplatníme. Když už píšu takový věci, no ne?.-))))))))

    OdpovědětVymazat
  3. ->koyamaPíchání v boky? To už je jak ten asijsko-český slovníček...(úsměv)

    OdpovědětVymazat
  4. ->Lorrain:To jsem si nevšimla, že ten tvůj blog je taková sprosťárna (oči kulící řehtík). No aspoň vím, jak zvýšit návštěvnost blogu - stačí napsat dvacet přisprostlých výrazů a ony si to ty vyhledávače přeberou. Myslím, žes porazila i moje \"bolí zastřelení\" (úsměv).

    OdpovědětVymazat
  5. Také sleduji odkud mi chodí lidi na blog, ale nikdy mě nenapadlo napsat tak vtipný článek jako ty. Slibuji, že se polepším a budu chodit častěji.
    Členy profesorského sboru zdraví žáci! Ledabyle!

    OdpovědětVymazat
  6. Jo, \"bolí zastřelení\" nemá chybu, ale nejvíc se mi zalíbilo \"sirotek je naše máma\", taky bych měl zapracovat na SEO a přihodit něco z Cimrmana (=

    OdpovědětVymazat

Díky za komentáře!