1. května 2014

Na šutr

Ne, neopili jsme se. Vyrazili jsme na kolech do vojenského výcvikového prostoru Libavá, který bývá pravidelně jednou (teď už vlastně dvakrát) do roka zpřístupněn veřejnosti.
Akce se jmenuje Bílý kámen.
Takže prostě šutr.

Byla jsem tu už popáté, a tak jsem se chtěla vyhnout úvodnímu brutálnímu stoupání na Strážnou. Letos jsme tedy zvolili jinou trasu. Z Hluboček přes Hrubou Vodu až ke Smilovskému mlýnu, kde bylo vstupní stanoviště. Pak vzhůru údolím potoka Lichničky, mírným stoupáním až do Velké Střelné. Respektive do míst, kde kdysi tahle obec stála.

Na Pozorovatelně jsme se trochu občerstvili. Příjemně nás tu překvapilo, že půllitr točené Kofoly stál jenom 15 Kč. A jeli jsme směrem k domovu. Žádný velký přepínání, přece jen to byl letošní první výšlap. Navíc mi moje kolo neustále připomínalo, že už je staré a opotřebované. Od usilovného mačkání protestující přehazovačky mě doteď bolí palec.

Zastavili jsme se u zámečku Bores, který slouží jako ubytovna, a před finálním sjezdem se ještě na vrcholku Stražiska (675 m) posilnili domácími karbanátky. K Bílému kameni jsme tentokrát nezajeli, vždyť, co si budeme vykládat, je to jen kus skály natřený vápnem. Kámen z pověsti prý stejně leží kousek jinde.

Nakonec pětikilometrový sjezd do Mrskles. Odměna za ty předchozí roky, kdy jsme ho musela zdolávat v opačném směru (jízda kombinovaná s tlačením kola). Dolů to jelo samo, místy až 60 km/h. Fííííí.

Za odměnu ještě zmrzlina ve Velké Bystřici, a pak už domů, masírovat svaly, abych zítra došla do práce.

Rozdíl, který je sami/y vidíte!

Letošní trasa - doporučuju průměrným cyklistům (fotky)

Trasa 2012 - brutální úvod, pak docela dobré (fotky)

Trasa 2009 - toto bylo celé tak nějak brutální (fotky)

Ze dvou starších výprav fotky, mapu ani profil trasy nemám. Pamatuju si, že zhruba v roce 2000 jsme vyrazili s rodiči směrem na pramen Odry. V roce 2001 jsme to s holkama vzali napříč až do Města Libavá a slunko tak peklo, že jsem si na zádech vypálila kolečko (ať žijí sportovní topíky).

Sportu zdar!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentáře!