24. února 2013

Chor

Když se na zkoušce jistého pěveckého sboru (nutno dodat, že jde o sbor pohodový, co se nebere zas tak moc vážně) sejdou veselé kopy, může to dopadnout třeba tak, že každá strana not bude obsahovat nějakou slovní hříčku. Velmi pravděpodobně k tomuto úkazu dojde v tenoru, kde z nedostatku českých Carrerasů, Domingů či Pavarottiů zpívají i ženy s poněkud hlubšími hlasy, protože právě tenor má ve zkoušeném hudebním kuse poměrně málo práce, ale zato si užije hodně srandy.

Opakující se slovo "Chor" v záhlaví každé stránky not se pak může stát natolik inspirujícím, že některé tenoristky si budou lámat hlavu nad výrazy a termíny, které obsahují právě tuhle skupinu písmen. Budou jich muset vymyslet celkem 31, aby pokryly všechny výskyty. Takže usilovně namáhají své šedé mozkové buňky. Samozřejmě nezapomínají občas i něco zazpívat, že ano.

Během dvou zkoušek postupně přijdou (bez nápovědy) na tato slova:
Chorvatský, Choreograf, HraChor,
BaChor, SoChor, Choroš,
Choromyslný, TChoř, Chořel, v Chornici  (háček nad r nezasahuje do původního tisku, proto je akceptovatelný),
ŠáChor, IsoChora, Chorizo, Choronyma, AnChorage,
ViChor z hor, Choroboplodný,
Choroba, Chorál

Jedna ze dvou tenoristek pak na druhý den posílá kolegyni ještě výrazy, které na příští zkoušce společně doplní do not:  Chorovod, Chorea.
V odpověď je posláno: Choryně, Chordofon a Chorion.

Do koncertu, který se bude konat 4. května 2013, zbývají dvě zkoušky... Jak v tento den asi budou noty vypadat? Zůstaňte naladěni a uvidíte...

Ukázka našich not

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentáře!